Těstoviny s pečeným lilkem, rajčaty a ricottou recept
Top Recepty, TěstovinySuroviny na recept
- 150 g těstovin
- 1 lilek
- 6 středně velkých rajčat
- 1 menší cibule
- 2 stroužky česneku
- 8 zelených vypeckovaných oliv
- olivový olej
- 150 g Ricotty
- 1,5 PL olivového citronového oleje
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- směs italských bylinek
- 2 lžíce parmazánu
Postup Těstoviny s pečeným lilkem, rajčaty a ricottou
Postup přípravy receptu
-
Lilek omyjeme, nakrájíme na 2 cm plátky, osolíme a necháme chvilku vypotit. Pak osušíme, nakrájíme na kostky, dáme na plech vyložený pečícím papírem, promícháme s olivovým olejem, dáme do trouby vyhřáté na 190°c a pečeme dozlatova.
Do osolené vody dáme vařit těstoviny. Rajčata nařízneme do kříže, zalijeme vroucí vodou, necháme chvilku stát a pak oloupeme.
Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli a česnek, po chvíli přidáme nakrájená rajčata, pepř, bylinky (samozřejmě můžeme použít čerstvé), osolíme a chvilku dusíme. Nakonec přidáme pečený lilek, nakrájené olivy, parmazán a už jen krátce prohřejeme a promícháme s uvařenými těstovinami.
Ricottu smícháme s ochuceným olejem (nebo můžeme použít olivový olej a citronovou šťávu), osolíme a trochu opepříme.
Těstoviny nandáme na talíř a navrch dáme noky, které jsme udělali z ochucené ricotty. Nakonec můžeme ještě trochu pokapat ochuceným olejem.