Těstovinové taštičky s rybí náplní a holandskou omáčkou recept

Top Recepty, Těstoviny

Suroviny na recept

500 g polohrubé mouky
4 vejce
100 g uzeného pstruha (konzerva)
100 g uzených šprotů (konzerva)
1 cibule
2 stroužky česneku
1 lžíce másla
4 žloutky
150 g másla
2 lžíce smetany ke šlehání
citrónová šťáva
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Z konzerv slijeme olej a jejich obsah smícháme s jemně nasekanou a na másle opečenou cibulí.

  2. Přidáme prolisovaný česnek a nasekanou petrželku a dobře promícháme. Z mouky a vajec vytvoříme nudlové těsto, které vyválíme na asi milimetr slabý plát.

  3. Z těsta vykrajujeme kolečka, která plníme lžičkou rybí směsi, přeložíme na půl a okraje spojíme otiskem vidličky.

  4. Taštičky vaříme ve vroucí osolené vodě a mezitím připravíme holandskou omáčku.

  5. Nejdříve rozpustíme máslo, poté ve vodní lázni šleháme 4 žloutky a dvě lžíce studené vody do zhoustnutí. Postupně přiléváme máslo a stále prošleháváme.

  6. Hotovou omáčku doladíme smetanou, citrónovou šťávou a solí.

  7. Uvařené taštičky přeléváme holandskou omáčkou a sypeme čerstvou petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!