Těstovinová frittata recept
Top Recepty, TěstovinySuroviny na recept
- 200 g uvařených těstovin nebo špaget - třeba zbylých od oběda
- 50 g slaniny
- 1 lžíce oleje
- 4 - 5 plátků slaniny
- 1 zelená paprika (na kolečka)
- 100 g strouhané Goudy
- 5-6 vajec
- petrželka
- jiné bylinky
- jarní cibulka
- rajčata
- červená mletá paprika
- sůl
- pepř
Postup Těstovinová frittata
Postup přípravy receptu
-
Slaninu nakrájíme na kostičky a společně s olejem orestujeme. Zvolíme vhodnou pánev, kterou můžeme dát do trouby. Přidáme těstoviny s paprikou a prohřejeme. Cibulku nakrájíme na kousky, rajčata na kolečka.
V misce rozšleháme vejce s cibulkou, petrželkou, osolíme a opepříme. Dochutíme mletou paprikou, případně bylinkami. Přidáme polovinu sýru.
Ochucená vejce nalijeme na těstoviny, promícháme a chvíli opékáme. Nahoru dáme rajčata, slaninu a vložíme do předem vyhřáté trouby. Necháme zapéct do křupava. Před koncem posypeme zbylým sýrem.