Tempehové krabí koláčky s remuládou recept
Top Recepty, Dietní receptySuroviny na recept
- Karbanátky:
- 300 g tempehu natural
- 250 ml vody
- 1,5 lžíce sójové omáčky (Kikkoman)
- 1 lžíce olivového oleje
- 2 bobkové listy
- 3 lžíce sojanézy (domácí nebo kupovaná)
- 1 lžíce hořčice (ideálně s celými semínky)
- 1 lžíce pálivé omáčky (např. Srirarcha)
- 1 lžíce vinného octa
- 1/2 červené papriky nakrájené na miniaturní kousky
- 3/4 lžičky sušeného zázvoru
- 1/2 lžičky sušeného oregána
- 1/3 lžičky soli
- čerstvě mletý černý pepř
- 2 hrnky strouhanky
- 2 lžíce sekaných nori řas (můžete vynechat nebo naopak přidat, pokud chcete intenzivnější chuť moře)
- Remuláda:
- 2 lžíce sojanézy
- 1 lžíce hořčice
- 1 lžíce pálivé omáčky
- 2 lžičky kaparů
- + kousky citrónu k podávání
Postup Tempehové krabí koláčky s remuládou
Postup přípravy receptu
-
Do většího hrnce rozdrobte tempeh. Zalijte ho vodou, přidejte sójovou omáčku, olej a bobkový list. Přikryjte a přiveďte k varu.
Vařte 12 - 15 minut, dokud se většina vody neodpaří. Obsah hrnce přelijte do misky, vyndejte bobkové listy a dobře rozmačkejte vidličkou.
Nechte vychladnout (koláčky z horkého tempehu by se rozpadaly). Po vychladnutí přidejte do mísy sojanézu, hořčici, pálivou omáčku, ocet, papriku, sůl a koření a dobře promíchejte.
Přidejte 1 a 1/2 hrnku strouhanky a nori řasy a propracujte směs rukama.
Ve větší pánvi rozehřejte olej a zbytek strouhanky rozprostřete na mělký talíř. Rukama tvarujte z těsta malé karbanátky (velké cca 6 cm), lehce je obalte ve strouhance a smažte na středním plameni na pánvi z obou stran. Nejdříve cca 4 minuty z jedné, poté asi 3 minuty z druhé strany.
Mezitím, co se koláčky opékají, připravte remuládu. V menší misce prostě smíchejte všechny ingredience.
Tempehové karbanátky podávejte pokapané citrónovou šťávou a s kousky citrónu, přelité remuládou, doplněné listovou zeleninou.