Telecí polévka s knedlíčkama podle inspirace chefa Thomase Kellera recept
Top Recepty, PolévkySuroviny na recept
- Na vývar:
- všechny ořezané zbytky:
- kosti(chrupavky nebo nožička z telecího masa)
- 1 cibule
- kousek celeru
- 2 mrkve
- 1 malá petržel
- 3 stroužky česneku
- 1 rajče
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- špetka tymiánu
- 2 bobkové listy
- 6 kuliček nového koření
- libeček
- pažitka
- sůl
- Na knedlíčky:
- obrané telecí maso
- 1 vejce
- proužek másla
- tavený sýr s ementálem
- petrželka
- strouhanka
- sůl
- nějaké drobné těstoviny na zahuštění (mohou být domácí nudle)
Postup Telecí polévka s knedlíčkama podle inspirace chefa Thomase Kellera
Postup přípravy receptu
-
Na několik hodin táhneme vývar z masa, kořením, rajčetem, protlakem a soli, můžeme dolévat trochu vodou, aby se nám nevyvařila. Vývar si pak přecedíme a přidáme do něj zeleninu, kterou si nakrájíme, dále libeček a vaříme, až je zeleninka měkká.
Mezi tím si připravíme knedlíčky: v misce si utřeme maso s máslem, sýrem a vejcem, přidáme petrželku nasekanou nadrobno, sůl a tolik strouhanky, aby nám šli pěkně tvarovat knedlíčky.
Až nám zeleninka změkne, zavaříme knedlíčky spolu s těstovinami, vaříme 5 minut a vypnuté necháme dojít, přihodíme nasekanou pažitku.