Telecí lahodná pečeně na kmínu recept
Top Recepty, Jiné masoSuroviny na recept
- 1,3 kg telecí plece
- 1 lžíce kmínu
- 1 cibule (velká)
- 1 mrkev (velká)
- 1 petržel (velká)
- uzený špek
- pepř
- režná nit
- olivový olej
- rychlosůl (PRAGANDA)
Postup Telecí lahodná pečeně na kmínu
Postup přípravy receptu
-
Telecí kulatou plec odblaníme, pořádně vetřeme do povrchu masa rychlosůl PRAGANDA (aby maso bylo růžové).
Převážeme režnou nití (maso bude po upečení držet tvar) a naložíme do láku vytvořeného z olivového oleje a v hmoždíři rozdrceného kmínu.
Dáme do lednice na 1-2 dny uležet. Minimálně jednou otočíme.
Před pečením si nakrájíme kořenovou zeleninu na větší kusy a dáme na dno pekáče nebo římského hrnce.
Naložené maso zprudka opečeme na pánvi tak, aby se zatáhlo, párátky na jeho vrchní stranu připevníme silnější plátky uzeného špeku a dáme do pekáče s poklicí nebo římského hrnce “ podlijeme cca 3 dcl vody a pečeme zvolna cca 90 minut.
Po upečení masa, použijeme výpek na omáčku, do kterého přidáme v troše vody rozmíchaný bramborový škrob SOLAMYL, a tím se nám lehce omáčka zahustí.
Lehce provaříme, dochutíme solí, pepřem a podáváme s jasmínovou rýží.