Telecí lahodná pečeně na kmínu recept

Top Recepty, Jiné maso

Suroviny na recept

1,3 kg telecí plece
1 lžíce kmínu
1 cibule (velká)
1 mrkev (velká)
1 petržel (velká)
uzený špek
pepř
režná nit
olivový olej
rychlosůl (PRAGANDA)

Postup přípravy receptu

  1. Telecí kulatou plec odblaníme, pořádně vetřeme do povrchu masa rychlosůl PRAGANDA (aby maso bylo růžové).

  2. Převážeme režnou nití (maso bude po upečení držet tvar) a naložíme do láku vytvořeného z olivového oleje a v hmoždíři rozdrceného kmínu.

  3. Dáme do lednice na 1-2 dny uležet. Minimálně jednou otočíme.

  4. Před pečením si nakrájíme kořenovou zeleninu na větší kusy a dáme na dno pekáče nebo římského hrnce.

  5. Naložené maso zprudka opečeme na pánvi tak, aby se zatáhlo, párátky na jeho vrchní stranu připevníme silnější plátky uzeného špeku a dáme do pekáče s poklicí nebo římského hrnce “ podlijeme cca 3 dcl vody a pečeme zvolna cca 90 minut.

  6. Po upečení masa, použijeme výpek na omáčku, do kterého přidáme v troše vody rozmíchaný bramborový škrob SOLAMYL, a tím se nám lehce omáčka zahustí.

  7. Lehce provaříme, dochutíme solí, pepřem a podáváme s jasmínovou rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!