Telecí cordon bleu s chřestem recept
Top Recepty, Hovězí masoSuroviny na recept
- 2 ks telecí kotlety cca po 175 g
- 10 menších výhonků chřestu
- 2 stroužky česneku
- 1 PL olivového oleje
- 5 středních máslových žampionů
- 6 plátků kvalitní šunky
- 1/2 hrnku směsi strouhaných sýrů
- sůl
- pepř
- voda
Postup Telecí cordon bleu s chřestem
Postup přípravy receptu
-
Do misky vhodné do mikrovlnky vložíme očistěný chřest, zalijeme vodou, zakryjeme a vaříme na nejvyšší stupeň 2 - 3 minuty. Slijeme a dáme stranou.
Kotlery mírně naklepeme (cca na sílu 5 mm), osolíme a opepříme.
V pánvi rozehřejeme olej, přidáme utřený česnek a vložíme maso. Osmahneme z každé strany asi 3 minuty.
Maso vyndáne a vložíme do zapékací misky. Do výpeku dáme žampiony nakrájené na plátky a osmahneme do měkka. Žampiony navrstvíme na maso. Pak na žampiony dáme po 5 výhoncích chřestu, na chřest šunku a na šunku nastrouhaný sýr.
Dáme do trouby vyhřáté na 180°C a zapečeme 5-10 minut.
Hned servírujeme.