Tekuté maliny recept

Top Recepty, Nápoje

Suroviny na recept

2 kg malin
1,5 kg cukru
1 vanilkový cukr
7 cm celé skořice
7 hřebíčků
3 hvězdičky badyánu
2 kolečka citronu i s kůrou
2 dcl rumu

Postup přípravy receptu

  1. Maliny nasypeme na plech s vyšším okrajem, přidáme koření, nakonec zasypeme po celé ploše cukrem. Nemícháme! Pečeme v troubě na 200 °C asi půl hodiny, až začne cukr hnědnout a karamelizovat. Pak vše zamícháme a pečeme ještě asi 10 min.

  2. Poté zalijeme rumem a necháme asi 2 min. probublat. Horké přecedíme, ihned plníme do vyhřátých lahví, zazátkujeme.

  3. Pokud dáváme do lahví se šroubovacími uzávěry (např. od rumu) tak hrdlo přetáhneme kouskem potravinářské folie. Lahve položíme a necháme vychladnout.

  4. Používáme do čaje, horké vody nebo vína jako svařák.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!