Tekuté maliny recept
Top Recepty, NápojeSuroviny na recept
- 2 kg malin
- 1,5 kg cukru
- 1 vanilkový cukr
- 7 cm celé skořice
- 7 hřebíčků
- 3 hvězdičky badyánu
- 2 kolečka citronu i s kůrou
- 2 dcl rumu
Postup Tekuté maliny
Postup přípravy receptu
-
Maliny nasypeme na plech s vyšším okrajem, přidáme koření, nakonec zasypeme po celé ploše cukrem. Nemícháme! Pečeme v troubě na 200 °C asi půl hodiny, až začne cukr hnědnout a karamelizovat. Pak vše zamícháme a pečeme ještě asi 10 min.
Poté zalijeme rumem a necháme asi 2 min. probublat. Horké přecedíme, ihned plníme do vyhřátých lahví, zazátkujeme.
Pokud dáváme do lahví se šroubovacími uzávěry (např. od rumu) tak hrdlo přetáhneme kouskem potravinářské folie. Lahve položíme a necháme vychladnout.
Používáme do čaje, horké vody nebo vína jako svařák.