Teffové muffiny s černým rybízem bez lepku, mléka a vajec recept

Top Recepty, Moučníky

Suroviny na recept

200 g tmavé teffové mouky (Adveni Medical)
250 g univerzální bezlepkové mouky (Doves Farm samokypřící)
100 g cukru
1/2 lžičky Xanthanu
1 prášek do pečiva
1 lžíce medu
3 lžíce oleje
450 ml vody
2 hrsti černého rybízu (může být i mražený)

Postup přípravy receptu

  1. Promícháme mouky s cukrem, práškem do pečiva a xanthanem.

  2. Přidáme olej, med a vodu a krátce prošleháme šlehačem.

  3. Na závěr opatrně vmícháme rybíz.

  4. Těsto rozdělíme do formiček na muffiny tak, aby nebyly zcela plné (trochu nabydou, ale ne moc).

  5. Pečeme při 160 °C asi 35 minut. Při pečení dáme dospod trouby plecháček s vodou, propečení zkoušíme špejlí.

  6. Po upečení necháme muffiny krátce zchladnout ve formičkách a poté je vyklopíme na kuchyňskou mřížku, aby se odspodu nezapařily.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!