Teffové muffiny s černým rybízem bez lepku, mléka a vajec recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- 200 g tmavé teffové mouky (Adveni Medical)
- 250 g univerzální bezlepkové mouky (Doves Farm samokypřící)
- 100 g cukru
- 1/2 lžičky Xanthanu
- 1 prášek do pečiva
- 1 lžíce medu
- 3 lžíce oleje
- 450 ml vody
- 2 hrsti černého rybízu (může být i mražený)
Postup Teffové muffiny s černým rybízem bez lepku, mléka a vajec
Postup přípravy receptu
-
Promícháme mouky s cukrem, práškem do pečiva a xanthanem.
Přidáme olej, med a vodu a krátce prošleháme šlehačem.
Na závěr opatrně vmícháme rybíz.
Těsto rozdělíme do formiček na muffiny tak, aby nebyly zcela plné (trochu nabydou, ale ne moc).
Pečeme při 160 °C asi 35 minut. Při pečení dáme dospod trouby plecháček s vodou, propečení zkoušíme špejlí.
Po upečení necháme muffiny krátce zchladnout ve formičkách a poté je vyklopíme na kuchyňskou mřížku, aby se odspodu nezapařily.