Tatrankové řezy recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1,5 hrnku mléka
- 1 hrnek cukru
- 2 celá vejce
- vanilkový cukr
- polévková lžíce rumu
- prášek do pečiva
- 4 tatranky Opavia (čokoládové)
- 4 polévkové lžíce másla
- Na zdobení:
- Čokoládová poleva
Postup Tatrankové řezy
Postup přípravy receptu
-
Smícháme nejprve mouku s cukrem a práškem do pečiva.
Přidáme nastrouhané tatranky na hrubo.
Máslo rozpustíme a necháme chvíli vychladnout.
Přidáme ostatní suroviny, pak vlijeme máslo a umícháme vláčné těsto.
Vymažeme a vysypeme formu a pečeme na 150°C asi 30 minut.
Hotový moučník polijeme rozpuštěnou čokoládou a ozdobíme dle fantazie.