Taťkovo pečené kuře s nádivkou recept
Top Recepty, Drůbeží masoSuroviny na recept
- kuře, popř. 4 kuřecí stehna
- máslo
- koření Pečené kuře
- Nádivka:
- 3-4 starší rohlíky
- 3 dl mléka
- 2 vejce
- cibule
- 2 malé játrové paštičky
- 4 plátky anglické slaniny
- 4 plátky ementálu
- pažitka
- 2 stroužky česneku
- bio koření Vega bez soli
- sůl
- pepř
- strouhanka na zahuštění
Postup Taťkovo pečené kuře s nádivkou
Postup přípravy receptu
-
Kuře nebo stehna omyjeme, osolíme a dáme dáme přes noc do lednice. Kůži na stehnech opatrně prsty nadzvedneme (u kuřete kůže u prsou a stehen).
Uděláme nádivku. Rohlíky nakrájíme na kostičky, pokropíme mlékem a necháme vsáknout. Potom přidáme vychladlou, na oleji usmaženou cibulku, paštičku nakrájenou na kousky, anglickou a ementál na kostičky, celá vejce, prolisovaný česnek, nakrájenou pažitku, koření, sůl, pepř, zahustíme strouhankou.
Nádivku vecpeme opatrně pod kůži a zajistíme párátky. Maso naskládáme do remosky kůží dolů, poklademe plátky másla, zbylou nádivku dáme kolem kuřete, přikryjeme a pečeme. Během pečení potíráme výpekem, poté otočíme, posypeme kořením a pečeme dozlatova cca 1,5 hod.
Podáváme s brambory, kaší a salátem. Kuře z remosky je šťavnaté a výborné.