Tagliatelle s cizrnou a rajčaty recept
Top Recepty, TěstovinySuroviny na recept
- 250 g těstovin
- 150 g uvařené cizrny
- 8 - 10 ks keříčkových rajčat
- 1 stroužek česneku
- čerstvá bazalka
- olivový olej
- sůl
- pepř
Postup Tagliatelle s cizrnou a rajčaty
Postup přípravy receptu
-
Těstoviny dáme vařit podle návodu. Polovinu cizrny dáme do mixeru, přidáme menší hrst bazalky, sběračku vody z těstovin a rozmixujeme na hladký krém. Promícháme se lžící oleje a osolíme.
V hlubší pánvi rozehřejeme trochu oleje, vložíme česnek nakrájený na jemné plátky, orestujeme, přidáme nakrájená rajčata a restujeme cca 2 minuty.
Do pánve přidáme cizrnový krém, uvařené těstoviny, zbytek cizrny a vše promícháme. Rozdělíme na talíře, doplníme čerstvě mletým pepřem a bazalkou, připadně zakápneme olivovým olejem.