Tagliatelle s červenou čočkou recept
Top Recepty, TěstovinySuroviny na recept
- cca 35 dkg těstovin (můžete použít i jiné, např. Paglia e Fieno nebo Fettuccine)
- 1 menší cuketa
- 20 dkg červené čočky
- 2 lžíce citronového oleje
- lžíce másla
- 200 g smetany
- strouhaný parmezán (nebo sýr podobného typu)
- sůl, pepř
Postup Tagliatelle s červenou čočkou
Postup přípravy receptu
-
Ve velkém množství osolené vody uvařte těstoviny na skus. Mezitím nakrájejte cuketu na dlouhé proužky a ve woku ji osmahněte na másle.
Přidejte čočku, podlijte postupně podle potřeby vodou z těstovin a vařte cca 10 minut (do změknutí čočky). Poté přidejte smetanu, sůl, pepř, uvařené a s citronovým olejem promíchané těstoviny, nad velkým plamenem promíchejte, posypte parmezánem a podávejte teplé.