Tacos s mořskou treskou a chutným jogurtovým dipem recept
Top Recepty, RybySuroviny na recept
- 6 větších pšeničných tortill
- 500 g bílého jogurtu
- 600 g filetů tresky mořské
- 1 lžička sypké uzené papriky
- 2 stroužky česneku
- špetka sušeného oregana
- 2-3 PL oleje
- 2 červené mini papričky
- špetka kurkumy
- petrželka
- 1 citron
- sůl
- mletý černý pepř
Postup Tacos s mořskou treskou a chutným jogurtovým dipem
Postup přípravy receptu
-
Polovinu jogurtu smícháme s uzenou paprikou, prolisovaným česnekem a oreganem. Filety tresky pokrájíme na stejně velké kousky, asi 2 cm široké. Ryby osolíme, opepříme a smícháme s ochuceným jogurtem.
Připravíme dip. Zbylý jogurt smícháme s částí oregana, solí a pepřem. Tortilly naskládáme na velký plech a lehce je potřeme olejem. Zakryjeme alobalem a vložíme do rozehřáté trouby na 180 stupňů. Nahříváme cca 5 minut.
Mezitím zahřejeme pánev s nepřilnavým povrchem, kterou potřeme zbylým olejem. Vložíme kousky ryby a opékáme asi 2 minuty.
Nahřáté tortilly potřeme jogurtovým dipem. Na tortilly s dipem rozdělíme kousky opečené ryby. Přidáme proužky pokrájených minipapriček a pokrájenou petrželku. Na dochucení servírujeme s čtvrtkou citronu.