Sýrovky (bagety) recept
Top Recepty, Slané pečivoSuroviny na recept
- Omládek:
- 100 g vody
- necelá lžička sladěnky
- 120 g hladké mouky
- 15 g droždí
- - vše smícháme a 60 minut necháme kynout
- Dále:
- 160 g syrovátky (vody)
- lžička mletého pepře
- lžička koření Americké brambory bylinkové (nebo jiné oblíbené)
- 1 – 1,5 lžičky soli
- 4 lžíce oleje
- 120 g strouhané Goudy
- 150 g polohrubé mouky
- 220 g hladké mouky
Postup Sýrovky (bagety)
Postup přípravy receptu
-
K vykynutému omládku přidáme ostatní suroviny a uhněteme těsto, které necháme hodinu kynout.
Vykynuté těsto propracujeme, rozdělíme na 4 díly a z každého vytvarujeme bagetu, všechny pak necháme vykynout na bagetovém plechu.
Potřeme rozšlehaným vejcem, nařízneme, posypeme semínky a upečeme ve vyhřáté troubě (200°C/22-25 minut).