Svěží japonský okurkový salát recept
Top Recepty, SalátySuroviny na recept
- 3 lžíce rýžového octa
- 15-18 lžic vody
- 1 a 1/2 lžičky soli
- 2 vrchovaté lžičky cukru
- 2 lžičky sezamových semínek
- 1/2 salátové okurky, cca 180 g
- S vodou začněte u 15 lžic, můžete přidávat.
Postup Svěží japonský okurkový salát
Postup přípravy receptu
-
Jeden podobný recept už tady mám, jmenuje se Japonský okurkový salát, ale tento je s vodou, takže jemnější na chuť. Byť je postup podobný. Okurku škrabkou oloupeme na zebru a podélně přepůlíme. Lžičkou vykrojíme semena a okurku napříč nakrájíme na plátky. Můžete nastrouhat na jemno.
Smícháme ocet, vodu, cukr a sůl. Dobře promícháme, ochutnáme a případně ještě přidáme cukr, sůl nebo i vodu. Pak zalijeme nakrájené okurky.
Na pánvičce osmahneme nasucho sezamová semínka, tak akorát, nepražíme. A ještě teplá vmícháme do salátu. Necháme chvíli stát (případně i v chladu) a podáváme.