Svěží dvoubarevné dortíky recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- Světlé těsto:
- 2 vejce
- 125 g moučkový cukr
- 70 ml oleje
- 75 ml perlivé minerální vody
- 125 g hladké mouky
- 1/4 balíčku kypřícího prášku do pečiva
- Tmavé těsto:
- 2 vejce
- 125 g cukr moučka
- 70 ml oleje
- 125 g hladké mouky
- 1/4 balíčku kypřícího prášku do pečiva
- 1 lžíce kakaa
- Náplň:
- 250 ml šlehačky(nebo Cremefine od Ramy a Smeta-fix nedávat)
- 1 balíček ztužovače Smeta-fixu Dr Oetker
- 2 zakysaná smetana (cca 400 g)
- trošku cukru
- 1 balíček čirého dortového želé
- 1/4 l kompotové šťávy (nebo voda+cukr)
- Marmeláda
- ovoce maliny jahody ananas
Postup Svěží dvoubarevné dortíky
Postup přípravy receptu
-
Piškot světlý: vejce s cukrem vyšleháme, vmícháme olej a minerální vodu. Nakonec pomalu přidáváme přes síto mouku s pr.do pečiva.
Na normální plech – na pečící papír. Těsta je slabá vrstva, ale to právě stačí, naskočí a celkové nebude moučník moc vysoký. Upečeme na 150°C, až se papír s piškotem odlepí od hrany plechu – je upečený.
Piškot tmavý: postup stejný, jen přidáme lžíci kakaa, kterou zamícháme do mouky.
Světlý piškot natřeme marmeládou + 1/3 náplně (nebo jen marmeládou, nebo jen náplní=náplň na marmeládě trochu jezdí, takže raději marmelády méně, ale pokud budete krájet až další den, je to v pohodě, moučník se pěkně uleží).
Přiklopíme tmavý piškot, zase marmeláda + zbytek náplně, poklademe ovocem čerstvým, z mražáku, nebo zavařeným.
Dortové želé vmícháme do ¼ l šťávy z ovoce, zahřejeme nejlépe v hrnci na mléko a až začne pískat, tak 1 minutu vaříme (viz návod na balíčku).
Po lžičkách naléváme na hotový piškot.
Nechat v ledničce aspoň 2 hodiny uležet, já jednou musela krájet hned a trochu krém po marmeládě jezdil. Pokud necháte do druhého dne, jsou pěkně uleželé a jsou ještě lepší.