Svatební moravské koláčky recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- 500 g polohrubé mouky
- 125 g másla
- 125 g tuku
- 7 kostek cukru
- 1 sklenička mléka
- 1 žloutek
- 1 kostička droždí
- povidla
- Drobenka:
- 200 g hrubé mouky
- 200 g cukru moučka
- 1/2 kostky Hery (máslo)
- Náplň:
- 500 g tvarohu
- (mně na tu dávku stačí jedna kostka tvarohu)
- 2 žloutky
- 200 g cukru moučka
- vanilkový cukr
- rozinky
Postup Svatební moravské koláčky
Postup přípravy receptu
-
Nejprve připravíme samozřejmě kvásek z cukru, droždí, půl skleničky mléka a dvou lžic mouky.
Vzešlý kvásek dáme do mouky, přidáme rozpuštěné máslo s tukem, ne vařící, přidáme mléko, sůl a dva žloutky.
Těsto dobře propracujeme /nenecháváme kynout/, ihned na vále vyválíme a vykrajujeme koláčky.
Naplníme tvarohem, zabalíme, dáme na plech.
Potom udělám štamprlí důlek a dávám povidla, ozdobím půlkou mandlí.
Pomažeme rozpuštěným máslem a posypeme drobenkou.
Drobenka: 200 g hrubé mouky, 200 g cukru moučka, půl kostky tuku (hera, máslo, co mate doma.)
Pečeme pomalu chviličku při 150-180 stupních v elektrické troubě.