Svačinová bageta se soya steaky - vegan recept
Top Recepty, Dietní receptySuroviny na recept
- 1x velká celozrnná bageta
- 1x balení sojových plátků
- 2x stroužek česneku
- 2x kostka zeleninového bujónu
- 1x rajče nebo 3 ks cherry rajčátka
- sojanéza nebo tofunéza
- barbecue omáčka (viz foto)
- rostlinné máslo
- oregano
- bazalka
- sůl
Postup Svačinová bageta se soya steaky - vegan
Postup přípravy receptu
-
Dáme si vařit 1,5 litru vody, do které dáme dva stroužky česneku (nakrájet nebo prolisovat), dvě kostky bujónu a případně dosolíme, kdyby voda nebyla dost slaná. Když se voda vaří, nasypeme celý obsah pytlíku sojových plátků do vody a vaříme cca 10 minut.
Plátky po uvaření scedíme a až nám trochu vychladnou, vymačkáme z nich přebytečnou vodu. Plátky potřeme barbecue omáčkou a opražíme bez oleje na pánvičce dokud nechytnou hnědší barvičku.
Bagetu si rozpůlíme, obě půlky potřeme malinko máslem, aby nám rajčátka později bagetu nerozmočila, potřeme sojanézou a na jednu polovinu bagety pokládáme opečené sojové steaky. Na steaky položíme ještě pár koleček rajčete a posypeme špetkou oregana a bazalky (nemusí být).
Zeleninu si může každý vybrat jako chce, někdo míň, někdo víc, záleží na Vás!
Přiklopíme a můžeme ihned konzumovat, já si bagetu připravuji ke svačině na druhý den, přijde mi, že uleželá je lepší.