Sušenkový koláč s rebarborou, jahodami a marcipánem recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- Korpus:
- 50 g drcených sušenek Bebe dobré ráno oříškové
- 130 g hladké mouky
- 40 g třtinového cukru
- 70 g změklého másla
- 25 g oleje (používám pistáciový)
- 100 g pravého marcipánu
- Náplň:
- 500 g rebarbory (do měkka podušené, oslazené dle chuti - raději méně, sladkost dodá marcipán a sušenky)
- 250 g jahod (nakrájené na kostky)
- 50 g brusinek
- namočených přes noc v kvalitním rumu
- špetka skořice
- Drobenka:
- 50 g drcených sušenek Bebe dobré ráno oříškové
- 50 g drcených pistácií (nebo jiných oříšků)
- 50 g třtinového cukru
- 50 g změklého másla
Postup Sušenkový koláč s rebarborou, jahodami a marcipánem
Postup přípravy receptu
-
Ze surovin na korpus vše smícháme a vmačkáme do dortové formy vyložené pečicím papírem, uděláme 1 cm vysoké okraje. Na korpus nahrubo nastrouháme marcipán.
Všechny suroviny na náplň promícháme a rovnoměrně rozvrstvíme na korpus s marcipánem. Suroviny na drobenku promneme prsty a celý koláč jím pokryjeme.
Pečeme na 180 stupňů 20 minut. Koláč můžeme podávat teplý s kopečkem zmrzliny, výborný je ale i za studena.