Šunkafleky netradičně recept
Top Recepty, TěstovinySuroviny na recept
- 2 ks kuřecích skeletů
- 2 hrnky těstovin /vřetena,kolínka
- 1 velká cibule
- 1 silnější plátek špeku
- 1 nožka klobásy
- 1 hrnek nastrouhané mrkve(2 středně velké kusy)
- 2 větší sladkokyselé okurky
- 2 pl nasekaného libečku nebo jiné zelené bylinky
- 4 vejce
- 2 pl hořčice /použila jsem orientální ve skle
- 250 ml neslazeného kondenzovaného mléka
- sůl
- pepř
- sádlo na vymazání
- strouhanka na vysypání pekáčku
- 1 hrnek=250ml
- pekáček=d,š,v-31x24x5cm
Postup Šunkafleky netradičně
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí skelety opláchneme a dáme vařit doměkka. Až jsou hotové, obereme od kůží a kostí a nakrájíme na větší kusy. Těstoviny uvaříme podle návodu na sáčku (vaříme o 4 minuty méně, budou se ještě zapékat) zcedíme a necháme okapat.
Cibuli a mrkev očistíme, cibuli nakrájíme nadrobno, mrkev nastrouháme na hrubém slzičkovém struhadle. Klobásu podélně rozkrojíme, nakrájíme na půlkolečka, slaninu a okurek nakrájíme na kostičky.
Do většího, hlubšího hrnce dáme osmažit slaninu s cibulí (2 minuty) přidáme nakrájenou klobásu a kuřecí maso a 4 minuty restujeme. Pak přidáme mrkev, necháme minutku osmahnout, přidáme těstoviny, promícháme, mírně osolíme a opepříme. Doplníme nakrájenou okurkou a zelenými bylinkami, vše ještě jednou dobře, ale zlehka promícháme a přesypeme do vymazaného a vysypaného pekáčku. Takto připravené těstoviny vložíme na 10 minut do předehřáté trouby.
Mezitím si rozmícháme vajíčka s hořčicí a mlékem, po 10 minutách stejnoměrně nalijeme na předpečené těstoviny, přiklopíme víkem (větším plechem) a necháme na 3/4 výkon zapékat dalších 10 minut. Poté víko odstraníme a 5 minut na zbarvení dopečeme. Podáváme s kyselou okurkou, rajčaty, nebo libovolným zeleninovým salátem.