Studený boršč recept
Top Recepty, PolévkySuroviny na recept
- kyška nebo kefír
- salátová okurka
- měkký salám
- mrkev
- cibule
- sterilovaná červená řepa
- brambory
- vajíčko
- voda
- pepř
- sůl
Postup Studený boršč
Postup přípravy receptu
-
Uvařím si mrkev, brambory, vajíčko na tvrdo, do hrnce naliju kyšku-kupuji tu největší.
Cibuli si nakrájím na půlměsíčky, stejně tak okurku, vychladlé vajíčko promáčknu sítkem na brambory, stejně tak i teplé brambory, mrkev nakrájím na kolečka, salám na kostky, všechno nasypu do kefíru, dle potřeby doliju vodou, přidám dvě lžíce ster. řepy.
Osolím,opepřím, dle potřeby dochutím octem-mám ráda kyselejší a dám do lednice vychladit. V létě je to příjemně osvěžující polévka, která zasytí.