Štrúdl s rebarborou, jablky a tvarohem recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- Na těsto:
- 1 pomazánkové máslo
- 2 krabičky (od pomazánkového másla) polohrubé mouky
- Na náplň:
- 300 g (očištěné a na kostičky nakrájené) rebarbory
- 3 nastrouhaná jablka
- 2 skořicový cukr
- (Pod jablka s rebarborou:)
- 1 tvaroh
- 1 pomazánkové máslo
- 1/2 balíčku vanilkového pudinku
- 2 lžíce moučkového cukru
- 1 žloutek
- Na pomazání štrůdlů
- cca 200 ml rozpuštěného másla
Postup Štrúdl s rebarborou, jablky a tvarohem
Postup přípravy receptu
-
Z pomazánkového másla a mouky si vypracujeme těsto a necháme je chvíli odpočinout.
Rebarboru si očistíme, nakrájíme na kostičky a dáme do misky.
Jablka oloupeme, nastrouháme a přidáme k rebarboře. Obojí posypeme skořicovým cukrem a promícháme.
Tvaroh a pomazánkové máslo si promícháme se žloutkem, pudinkem a cukrem.
Těsto si rozkrojíme napůl a vyválíme 2 pláty. Každý plát potřeme umíchaným tvarohem a posypeme polovinou rebarbory s jablky. Boky plátů malinko přehneme dovnitř, aby nám náplň nevytékala a srolujeme do štrúdlů. Každý pomažeme máslem a dáme na plech s pečicím papírem.
Ve vyhřáté troubě pečeme cca 30-35 min. na 200°C.