Středomořský těstovinový salát podle Jeny recept
Top Recepty, SalátySuroviny na recept
- 250 g těstovin fusilli
- 150 g sušených rajčat v oleji
- 2 lžíce kaparů ve vinném octu
- 2 lžíce aceto balsamico
- 1/2 pórku
- 150 g ricotty
- 150 g majonézy
- 100 g nivy
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce sekané hladkolisté petrželky
- olivový olej
- pepř
- sůl
Postup Středomořský těstovinový salát podle Jeny
Postup přípravy receptu
-
Pórek nakrájíme na vlasové nudličky a osolíme, aby trochu zavadnul. Přidáme nakrájená sušená rajčata i s olejem, kapary i s nálevem, balsamico a promícháme.
Těstoviny uvaříme na skus, scedíme a přidáme k ostatnímu. Promícháme, necháme vychladnout, přikryjeme potravinovou fólií a uložíme přes noc do ledničky.
Druhý den smícháme ricottu s majonézou a jemně nastrouhanou nivou, přidáme petrželku, trochu olivového oleje, česnek utřený se solí a pepř. Vše smícháme dohromady a necháme proležet.