Středomořské brambory se šalvějí a černými olivami recept
Top Recepty, PřílohySuroviny na recept
- 1000 g drobných nových brambor
- 100 g černých oliv
- 1 lžíce sušené šalvěje (nebo lžíce čerstvé, nasekané)
- 6 lžic olivového oleje
- 1 lžíce bílého vinného octa (nebo půl lžíce obyčejného kvasného)
- pepř
- sůl
- zelená petrželová nať
Postup Středomořské brambory se šalvějí a černými olivami
Postup přípravy receptu
-
Brambory umyjeme a vcelku povaříme asi 8 minut.
Poté je rozpůlíme či rozčtvrtíme a promícháme se zálivkou, kterou jsme mezitím připravili prošleháním olivového oleje, šalvějové natě, octa, lžičky soli, půl lžičky pepře a pokrájených černých oliv.
Dobře promísíme a vložíme do dobře vyhřáté trouby na 20-25 minut.
Na závěr promícháme s nasekanou petrželkou a případně dosolíme.