Štrachanda z Plzeňska recept
Top Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny na recept
- 6 větších brambor
- hrst sušených hub
- 100 g uzeného masa nebo škvarků (já použila oboje)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- špetka drceného kmínu
- majoránky
- sušeného zázvoru
- 3 vejce
- 100 ml smetany
- 4 polévkové lžíce dětské krupičky
- sůl
- sádlo na vymazání pekáčku
- strouhanka na vysypání
Postup Štrachanda z Plzeňska
Postup přípravy receptu
-
Nejprve rozmícháme vejce se smetanou a krupičkou, osolíme a vmícháme houby, které necháme min. 10 minut změknout.
Brambory uvaříme ve slupce, slijeme a necháme zchladnout. Oloupeme a nakrájíme je na plátky.
Škvarky necháme rozehřát na pánvi (můžeme přidat malinko sádla), orestujeme s nimi nakrájenou cibuli a uzené maso.
Přidáme koření, česnek, osolíme a chvilku restujeme.
Pekáček vymažeme sádlem, vysypeme strouhankou, dno poklademe polovinou brambor a osolíme.
Na brambory rozložíme masovou směs a polijeme 1/3 vaječné směsi s houbami.
Navršíme zbytek brambor, osolíme, přimáčkneme a dáme na 10 minut zapéct.
Pak zalijeme zbytkem vaječné směsi a pečeme dozlatova.