Šťouchačky, které se dají jíst jen tak recept
Top Recepty, Bramborová jídlaSuroviny na recept
- 600-700 g menších brambor
- 1 velká cibule
- cca 80 g škvarků (nejlépe domácích)
- lžíce sádla
- 2 kolečka tvarůžků (nemusí být, ale jsou dobré)
- mléko dle potřeby
- jarní cibulka
- sůl
Postup Šťouchačky, které se dají jíst jen tak
Postup přípravy receptu
-
Brambory umyjeme a uvaříme ve slupce do měkka. Mezitím na sádle orestujeme nasekané škvarky a přidáme drobně nakrájenou cibuli.
Opečeme dozlatova, zalijeme mlékem a odstavíme. Do horké směsi nastrouháme tvarůžky. Uvařené brambory ještě horké napíchneme na vidličku a oloupeme.
Ihned je vhazujeme do škvarkové směsi a vše společně rozmačkáme. Přidáme jarní cibulku a promícháme. Podáváme jen s mlékem, kefírem, podmáslím nebo jako přílohové.