Stehýnko na cizrně se zelným salátkem recept
Top Recepty, Dietní receptySuroviny na recept
- Maso:
- 5 nasolených kuřecích stehýnek
- 1 konzerva rajčatového protlaku (já jsem zvolila domácí lečový protlak)
- 3 malé papriky nakrájené na nudličky
- 100 g uvařené cizrny nebo cizrny z konzervy
- sůl
- pepř
- mletá paprika
- Salát:
- 1 mrkev
- 1 malé hlávkové zelí
- 1 paprika
- 1 cibule
- 7 ředkviček
- 100 ml vody
- 2 lžíce cukru
- 2 lžíce soli
- 2 lžíce octa
Postup Stehýnko na cizrně se zelným salátkem
Postup přípravy receptu
-
Nachystáme zapékací misku nebo menší pekáček. Do pekáčku nalijeme protlak, který okořeníme a promícháme s nakrájenými paprikami.
Na tuto směs poklademe kuřecí stehýnka a dáme péct do trouby cca 30 minut na 200°C.
Po 30 minutách přidáme cizrnu a dopékáme dalších 20 minut.
Během pečení připravíme salát a to tak, že nakrájíme zelí a papriku na nudličky, cibuli a ředkvičky na kostičky. Salát zalejeme vodou, ve které jsme rozpustili sůl, cukr a ocet. Popřípadně salát dochuťte dle sebe.