Stehna a srdíčka z jednoho pekáčku recept
Top Recepty, Drůbeží masoSuroviny na recept
- 300 g krůtích srdíček
- 300 g kuřecích stehenních řízků
- 300 g hlávkového zelí
- 300 g žampionů
- sůl
- kmín
- mletá paprika
Postup Stehna a srdíčka z jednoho pekáčku
Postup přípravy receptu
-
Předehřejeme troubu na 220 stupňů. Maso očistíme, zbavíme šlach, blanek, tuhých částí a krevních sraženin.
Žampiony a zelí nakrájíme na plátky a část dáme na dno zapékací misky. Na zeleninu položíme maso, posypeme solí, kmínem a mletou paprikou, promícháme a podlijeme vodou. V rozehřáté troubě pečeme za občasného promíchávání asi 30 minut.
Poté přidáme zbytek zeleniny, opět promícháme a vložíme zpět do trouby. Pečeme, dokud není zelenina měkká a maso zlatavé – trvá to ještě asi půl hodiny. Vypneme troubu a necháme dojít. Podáváme nejlépe až druhý den horké a přelité šťávou z masa.