Stehenní řízky s klobásovým lemem, v bylinkovém těstíčku recept
Top Recepty, Drůbeží masoSuroviny na recept
- 6 stehenních kuřecích řízků
- 500 g vinné klobásy
- sojová nebo ústřicová omáčka
- sůl, pepř
- 2 zelené papriky
- 2 jarní cibulky
- olivový olej
- Těstíčko:
- 1,5 šálku (250 ml) hladké mouky
- 2 šálky piva
- 2 čajové lžičky jemné mořské soli
- pažitka, tymián
- 3-4 kostky ledu
- olivový olej na plech
Postup Stehenní řízky s klobásovým lemem, v bylinkovém těstíčku
Postup přípravy receptu
-
V misce smícháme vidličkou mouku s pivem. Přidáme studenou vodu a mořskou sůl. Vyšleháme dohladka. Necháme cca hodinu při pokojové teplotě odpočinout. Po této době do těstíčka vmícháme kostky ledu a necháme ještě 30 minut odpočinout. Těsto dobře vyšleháme. Je-li těsto příliš husté, přidáváme po lžičkách studenou vodu. Těsto by mělo být konzistence husté šlehačky. Přidáme nasekané bylinky.
Mezitím připravíme maso. Stehenní řízky přes folii slabě naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme ústřicovou omáčkou. Zelené papriky a jarní cibulky pokrájíme na proužky. Plech pokapeme olivovým olejem, poklademe pokrájenými paprikami a jarními cibulkami.
Připravené stehenní řízky položíme na připravenou zeleninu. Pečeme cca 20 minut v rozehřáté troubě na 170 stupňů. Předpečené maso se zeleninou po této době olemujeme po obvodu pekáčku vinnou klobásou. Předpečené maso a klobásu potřeme připraveným nadýchaným těstíčkem. Zapečeme v troubě na pár minut pěkně dozlatova.
Podáváme se zeleninovým šťouchaným bramborem.