Štědrovečerní ananasová bowle recept

Top Recepty, Nápoje

Suroviny na recept

ananasový kompot
bílé víno
cukr
Brandy
soda
bílý sekt

Postup přípravy receptu

  1. Vezmi plechovku (asi 800g) nebo dvě malé, ananasového kompotu v kouscích. I s nálevem dej obsah do teriny, nemáš-li, pak do polévkové mísy, nemáš-li, tak do velkého džbánu či do 3–5litrové zavařovačky či do toho, co máš.

  2. Vyprázdni k tomu 1–2 lahve bílého vína (může být tuzemský vlašák, stejný jako podáváš k rybě, rýňák je lepší, moselského je škoda) Můžeš přisladit sacharózou, krystalová je lepší než mletá.

  3. Pro vytažení“ ovocné chuti poctivě zastříkni dobrým destilátem;ideální je cognac, brandy, vodka nebo špiritus. V nouzi nejvyšší dej pravý rum. Máš-li pouze slivovici či grappu, chraň tě ruka Páně ji použít! Zamíchej, zadekluj a dej na pár hodin k ledu. Aby se tví hosté nezlískali“ ještě před Půlnoční, tak před podáváním přilij vychlazený sifón nebo nevýraznou žlutou sodovku (Češi přilijí sodu nebo limonádu) a nes na stůl. Až u stolu přidej lahev sektu (snobi, nebo ti co to v nápoji poznají, použijí šampus a ti co to umí použijí sabráž) zlehka zamíchej a skleněnou (nebo nerezovou) naběračkou nalévej (vč. kousků ovoce) do broušených hrníčků (nebo do sklenek bez stopky) a dej k tomu koktejlovou (dezertní) vidličku nebo aspoň napichovátko“ Zdroj: Rodinný recept


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!