Steak z vepřové kotlety s krustičkou recept
Top Recepty, Vepřové masoSuroviny na recept
- 4 plátky toastového chleba
- 4 plátky vepřové kotlety
- 2 snítky tymiánu
- 2 snítky petrželky
- 2 snítky bazalky
- 1 citron (kůra i šťáva)
- 500 g cherry rajčátek
- balzamikový ocet
- olivový olej
- sůl
- pepř
Postup Steak z vepřové kotlety s krustičkou
Postup přípravy receptu
-
Troubu rozehřát na 180°C.
Na pánvi na oleji opéct maso z každé strany 1-2 minuty a přemístit ho do pekáče nebo na plech.
Toastový chléb opéct (nasucho na pánvi nebo v topinkovači) a rozdrtit spolu s bylinkami v mixéru, přidat citronovou kůru a lžíci oliv. oleje. Vzniklou drobenku naklást na maso v pekáči.
Mezi plátky masa vložit omytá rajčátka.
Vše osolit, opepřit, pokapat citronovou šťávou a zakryté péct v troubě 20 min. nebo dokud maso není měkké. Sevírujte s pečenými rajčátky, které ještě na talíři zakápněte balzamikem a posypte bazalkou. Pokud vyrobíte krustičky dost (je výborná a neskutečně voní), stačí jako příloha zeleninový salát.