Steak podle Citlivé kuchyně recept
Top Recepty, Hovězí masoPostup Steak podle Citlivé kuchyně
Postup přípravy receptu
-
Hovězí steak omyjeme pod studenou vodou a případně odblaníme.
Z jedné strany potřeme olivovým olejem.
Pánvičku nasucho rozpálíme.
Steak vložíme potřenou stranou na pánvičku a opékáme cca 2 minuty.
Během opékání potřeme olejem i druhou stranu a steak obrátíme.
Opékáme i na druhé straně, průběžně obracíme po cca 1 minutě, aby byl steak propečený z obou stran.
Pokud chceme mít steak propečený medium, stačí pár minut. Já ho dělávám propečenější, celkově opékám cca 6-10 minut, podle tloušťky masa. Podle potřeby můžeme ztlumit stupně.
Ještě na pánvičce steak z jedné strany lehce osolíme a poprášíme chilli. Osolenou stranou položíme na talíř, osolíme z druhé strany a poprášíme chilli.
Steak je vynikající a šťavnatý.
Jako příloha se nejvíce hodí šťouchané brambory.