Šťavnatá krkovička s kroketkami recept
Top Recepty, Vepřové masoSuroviny na recept
- krkovička bez kosti podle počtu strávníků
- cibule
- čerstvá paprika
- žampiony
- šunka nebo šunkový salám
- plátkový eidam
- sůl
- pepř
- sušený česnek
Postup Šťavnatá krkovička s kroketkami
Postup přípravy receptu
-
Krkovičku osolíme, opepříme a posypeme sušeným česnekem. Dáme na rozpálený tuk a zprudka po obou stranách opečeme.
Pekáč vyložíme papírem na pečení a krkovici do něj uložíme.
Na maso naskládáme na kolečka nakrájenou cibuli, papriku, žampióny, šunku a sýr.
Takto nachystané maso dáme do trouby nahřáté na 180°C a asi dvacet minut necháme zapéct.
Podáváme s kroketami a tatarkou.Vhodné jsou i brambory nebo hranolky.
Krokety: 600 g studených vařených brambor, 2 vajíčka, 280 g hrubé mouky, sůl. Těsto důkladně vypracujeme a tvoříme kuličky, které smažíme ve vyšší vrstvě oleje dozlatova