Šťavnatá krkovička s kroketkami recept

Top Recepty, Vepřové maso

Suroviny na recept

krkovička bez kosti podle počtu strávníků
cibule
čerstvá paprika
žampiony
šunka nebo šunkový salám
plátkový eidam
sůl
pepř
sušený česnek

Postup přípravy receptu

  1. Krkovičku osolíme, opepříme a posypeme sušeným česnekem. Dáme na rozpálený tuk a zprudka po obou stranách opečeme.

  2. Pekáč vyložíme papírem na pečení a krkovici do něj uložíme.

  3. Na maso naskládáme na kolečka nakrájenou cibuli, papriku, žampióny, šunku a sýr.

  4. Takto nachystané maso dáme do trouby nahřáté na 180°C a asi dvacet minut necháme zapéct.

  5. Podáváme s kroketami a tatarkou.Vhodné jsou i brambory nebo hranolky.

  6. Krokety: 600 g studených vařených brambor, 2 vajíčka, 280 g hrubé mouky, sůl. Těsto důkladně vypracujeme a tvoříme kuličky, které smažíme ve vyšší vrstvě oleje dozlatova


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!