Srdíčkovo-žaludkový guláš ala Mexiko recept
Top Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny na recept
- 700 g kuřecí srdíčka
- 700 g kuřecí žaludky
- plechovka červených fazolí 1 ks (400 g)
- plechovka kukuřice 1 ks (Bonduelle-malá)
- koření mexické
- cibule 2 ks
- sádlo
Postup Srdíčkovo-žaludkový guláš ala Mexiko
Postup přípravy receptu
-
Srdíčka očistíme a zbavíme tuku a cév. Žaludky taktéž očistíme a překrojíme na polovinu.
V hlubším hrnci zpěníme na troše sádla dvě nakrájené cibule. Až je do zlatova, tak přidáme srdíčka s žaludky.
Necháme maso trošku zatáhnout. Potom osolíme, opepříme, posypeme mletou paprikou a okořeníme troškou majoránky, provensálského koření, bobkového listu, nového koření, Podravky-zkrátka dle vaší chuti.
Podlejeme horkou vodou a necháme dusit cca 1,5 až 2 hodiny.
Poté přidáme kukuřici, fazole v plechovce a cca 100g kečupu. Promícháme a dál dusíme cca 30 minut. V případě potřeby podléváme horkou vodou. Podáváme např. se špagetama, kuskusem, knedlíkem či obyčejným rohlíkem.