Špízy s česnekovou marinádou a rozmarýnem recept
Top Recepty, Vepřové masoSuroviny na recept
- 4 - 6 stroužků česneku
- 2 snítky rozmarýnu
- 100 ml olivového oleje
- 600 g vepřové kýty
- 2 - 3 čerstvé papriky
- 4 paprikové klobásy nebo jiná uzenina
- 200 g anglické slaniny
- 2 cibule
- sůl
- nahrubo mletý barevný pepř
- mletá pálivá paprika
Postup Špízy s česnekovou marinádou a rozmarýnem
Postup přípravy receptu
-
Na marinádu oloupeme čenek, který prolisujeme a smícháme s nasekaným rozmarýnem, solí, pepřem a olivovým olejem.
Nejdříve si nakrájime na kousky omyté a osušené vepřové maso a ty pak naložíme do připravené marinády, nejlépe den předem.
V den grilování nakrájíme anglickou slaninu, klobásy, očištěné papriky a cibuli na větší kolečka. Posypeme trochou ostřejší papriky. Vše napichujeme střídavě s naloženým masem na jehly nebo špejle.
Pečeme na rozpáleném na rozpáleném grilu a přeléváme marinádou. Podáváme s pečivem a chlazeným pivkem.