Špekové knedlíky recept
Top Recepty, PřílohySuroviny na recept
- 200 g uzeného bůčku
- 400 g včerejší veky
- 150 g hrubé mouky
- sůl
- pepř
- 2 menší vejce
- špetka muškátového květu
- několik snítek petrželky nebo 1/2 lžičky sušené
- 300 ml mléka
Postup Špekové knedlíky
Postup přípravy receptu
-
Bůček uvaříme v tlakovém hrnci doměkka.
Odstraníme případné kosti a maso nakrájíme na drobné kostičky.
Veku také nakrájíme na drobné kostičky. Maso i veku promícháme, vložíme do pekáče a v troubě necháme za občasného promíchání opražit dožluta.
Do mísy vsypeme mouku, sůl, pepř, muškátový květ, přidáme jemně pokrájenou petrželku a vejce rozšlehaná v mléce.
Směs umícháme dohladka, pak vsypeme osmahlou veku s bůčkem a vše dobře promícháme na hustou hmotu.
Lžící vykrajujeme větší kousky, v ruce je zakulatíme a vhodíme do vařící osolené vody. Vaříme podle velikosti 12-15 minut.
Uvařené knedlíky vyjmeme děrovanou naběračkou, překrojíme, omastíme sádlem nebo rozškvařenou slaninou a podáváme s dušeným zelím a prstýnky osmažené cibule.