Špekové knedlíky recept

Top Recepty, Přílohy

Suroviny na recept

200 g uzeného bůčku
400 g včerejší veky
150 g hrubé mouky
sůl
pepř
2 menší vejce
špetka muškátového květu
několik snítek petrželky nebo 1/2 lžičky sušené
300 ml mléka

Postup přípravy receptu

  1. Bůček uvaříme v tlakovém hrnci doměkka.

  2. Odstraníme případné kosti a maso nakrájíme na drobné kostičky.

  3. Veku také nakrájíme na drobné kostičky. Maso i veku promícháme, vložíme do pekáče a v troubě necháme za občasného promíchání opražit dožluta.

  4. Do mísy vsypeme mouku, sůl, pepř, muškátový květ, přidáme jemně pokrájenou petrželku a vejce rozšlehaná v mléce.

  5. Směs umícháme dohladka, pak vsypeme osmahlou veku s bůčkem a vše dobře promícháme na hustou hmotu.

  6. Lžící vykrajujeme větší kousky, v ruce je zakulatíme a vhodíme do vařící osolené vody. Vaříme podle velikosti 12-15 minut.

  7. Uvařené knedlíky vyjmeme děrovanou naběračkou, překrojíme, omastíme sádlem nebo rozškvařenou slaninou a podáváme s dušeným zelím a prstýnky osmažené cibule.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!