Špekáčky s červenými fazolemi recept
Top Recepty, OstatníSuroviny na recept
- 200 g špekáčků
- 1/2 červené sladké papriky (třeba Sweet Palermo)
- 1/4 lžičky kajenského pepře
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku (prolisované)
- 1 bobkový list
- 1 konzerva červených fazolí – 400g s obsahem fazolí 240 g
- 100 ml vody
Postup Špekáčky s červenými fazolemi
Postup přípravy receptu
-
Rozehřejeme olej a opečeme na kolečka nakrájený špekáček. Tak asi 4 minuty. Opečený špekáček dáme stranou, do pánve dáme nadrobno nakrájenou cibuli a nakrájenou papriku, restujeme, aby cibulka zesklovatěla a paprika změkla. Pak přidáme prolisovaný česnek a ještě 1 minutu restujeme.
Vrátíme špekáček do pánve, zalijeme vodou, přidáme propláchnuté červené fazole, bobkový list a kajenský pepř. Promícháme, zakryjeme a necháme asi tak 15 až 20 minut dusit.
Podáváme na rýži. Pokud se vám zdá, že v receptu nepoužívám sůl, klidně postavte slánku na stůl, uvidíte, že nebude potřeba.