Špekáčky s červenými fazolemi recept

Top Recepty, Ostatní

Suroviny na recept

200 g špekáčků
1/2 červené sladké papriky (třeba Sweet Palermo)
1/4 lžičky kajenského pepře
1 lžíce olivového oleje
1 cibule
3 stroužky česneku (prolisované)
1 bobkový list
1 konzerva červených fazolí – 400g s obsahem fazolí 240 g
100 ml vody

Postup přípravy receptu

  1. Rozehřejeme olej a opečeme na kolečka nakrájený špekáček. Tak asi 4 minuty. Opečený špekáček dáme stranou, do pánve dáme nadrobno nakrájenou cibuli a nakrájenou papriku, restujeme, aby cibulka zesklovatěla a paprika změkla. Pak přidáme prolisovaný česnek a ještě 1 minutu restujeme.

  2. Vrátíme špekáček do pánve, zalijeme vodou, přidáme propláchnuté červené fazole, bobkový list a kajenský pepř. Promícháme, zakryjeme a necháme asi tak 15 až 20 minut dusit.

  3. Podáváme na rýži. Pokud se vám zdá, že v receptu nepoužívám sůl, klidně postavte slánku na stůl, uvidíte, že nebude potřeba.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!