Špekáčky a brambory grilované v marinádě se zázvorovým pivem recept
Top Recepty, GrilováníSuroviny na recept
- 4- 5 větších brambor
- 4 - 6 špekáčků
- Na směs:
- 1,5 PL worcesteru
- 1 PL tmavé sojové omáčky
- 1 malý pórek
- 1 velká cibule
- 100 ml oleje
- 200 ml zázvorového piva
Postup Špekáčky a brambory grilované v marinádě se zázvorovým pivem
Postup přípravy receptu
-
Špekáčky nařízneme z obou stran na ježečka (na malé kostičky). Brambory omyjeme a pokrájíme na širší kolečka (cca 7 mm).
Smícháme všechny suroviny na směs (sojová omáčka, zázvorové pivo, olej, worcester, pokrájený pórek a podle potřeby sůl).
Do velké krabice s víkem vložíme brambory, špekáčky i marinádu. Krabici dobře uzavřeme, několikrát s ní zatřepeme a vše necháme v chladu přes noc.
Druhý den vložíme na plech s pečícím papírem nejdříve naložené plátky brambor, chvíli je grilujeme na programu gril v rozehřáté troubě a pak přidáme grilovat i špekáčky. Vše grilujeme dozlatova a do propečení. Nakonec na plech vložíme ještě kroužky nakrájené cibule a také krátce grilujeme dozlatova. Podáváme s pečivem.