Španělská Sangría recept
Top Recepty, NápojeSuroviny na recept
- 2 vrchovaté lžíce cukru
- 2 lžíce vody
- 1 láhev (750 ml) červeného vína
- 2 zralé broskve
- šťáva ze 3 pomerančů
- citronová šťáva z 1 citronu
Postup Španělská Sangría
Postup přípravy receptu
-
Cukr a vodu svaříme, do úplného rozpuštění cukru.
Víno nalijeme do většího džbánu.
Z pomerančů a citronu vymačkáme šťávu a přes síto ji přilijeme do vína.
Broskve oloupeme, nakrájíme je na kostičky a dáme do vína.
Přilijeme cukrový rozvar, promícháme a necháme 2 hodiny stát při pokojové teplotě.
Před podáváním přidáme do džbánu kostky ledu. Servírujeme do sklenic s ledem.