Špalíčky z vinné klobásy na zelené podušce recept
Top Recepty, Mleté masoSuroviny na recept
- 0,5 kg bílé vinné klobásy
- 1/2 brokolice
- 2 zelené papriky
- 1 menší cuketa
- 5 stroužků česneku
- 1 lžička oregana
- 1 lžička grilovacího koření
- 1 lžička koření do mletých mas
- sůl
- olivový olej
Postup Špalíčky z vinné klobásy na zelené podušce
Postup přípravy receptu
-
Brokolici rozdělíme na malé růžičky velikosti sousta, košťál nakrájíme na špalíčky. Papriky odjadříme a nakrájíme na kostičky 2x2cm. Cuketu nakrájíme na 1cm kolečka. Česnek oloupeme, větší stroužky rozkrojíme.
V míse smícháme zeleninu s kořením (sůl podle chuti) a 1 lžící oleje a nasypeme do pekáče.
Navrch poklademe klobásu nakrájenou na 4-5cm špalíčky, pocákáme lehce olejem a posypeme grilovacím kořením a přikryté pečeme v předehřáté troubě na 200°C cca 20 min., poté odkryjeme a 10 min. pečeme při 250°C dozlatova.
Komu nestačí jako příloha jen zelenina, může doplnit vařenými bramborami.