Špagety s kari omáčkou bez lepku, mléka a vajec recept
Top Recepty, Dietní receptySuroviny na recept
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- svazek jarní cibulky
- 3 lžičky kari koření
- 500 ml vody (nebo zeleninového vývaru)
- 250 ml sojového mléka nebo smetany
- 1 lžíce bezlepkové mouky na zahuštění
- sůl
- olej
- uzené Tofu nebo Veganský sýr)
- bezlepkové špagety nebo jiné těstoviny
Postup Špagety s kari omáčkou bez lepku, mléka a vajec
Postup přípravy receptu
-
Na rozpáleném oleji krátce orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme na plátky nakrájený česnek a bílé části jarních cibulek a společně restujeme asi 2 minuty. Zasypeme kari kořením, promícháme, aby se koření rozpustilo v horkém tuku a rozvonělo, a zalijeme vodou. Přidáme polovinu nakrájených zelených částí cibulky, osolíme, přivedeme k varu a 3 minuty povaříme. Zahustíme moukou rozmíchanou v sojovém mléce a za občasného míchání vaříme 10 minut. Podle potřeby dosolíme.
Špagety (bezlepkové) uvaříme podle návodu na obalu. Naservírujeme na talíř, polijeme kari omáčkou a posypeme zbylou jarní cibulkou. Můžeme posypat i nastrouhaným tofu nebo veganským sýrem.