Soljanka aneb okurková polévka recept
Top Recepty, PolévkySuroviny na recept
- Na větší hrnec:
- 6 ks kostí do polévky
- 1 slepičí bujon
- 1 větší mrkev
- 8 brambor
- 6 nožiček párků
- 3 silnější plátky uzeného masa
- 10 plátků jemného salámu
- 6 středních sterilovaných okurek
- 1 větší cibule
- 3 stroužky česneku
- hrstka kopru
- petrželky
- sušený česnek
- rajčatový protlak nebo kečup
Postup Soljanka aneb okurková polévka
Postup přípravy receptu
-
Kosti dáme vařit s bujonem dokud nezměknou, přidáme najemno nastrouhanou mrkev, kopr a petržel.
Na pánvi si osmažíme pokrájené párky, slaninu, salám a okurky. Jen lehce osmažit a přidáme do polévky.
Nakrájíme brambory a cibuli na kostičky a zamícháme, dosolíme podle chuti a na závěr přimíchat protlak a posypat sušeným česnekem pro výraznější chuť.