Sójový guláš s vepřovým masem recept
Top Recepty, OmáčkySuroviny na recept
- 100 g sójových kostek
- 200 g libového vepřového masa
- 2-3 Masox
- 3 středně velké cibule
- 50 ml oleje
- 4 vrchovaté lžíce hladké mouky
- 2 lžíce kečupu nebo drcených rajčat
- 3 vrchovaté lžičky papriky
- 1 vrchovatá lžička pálivé papriky
- 1 vrchovatá lžička gulášového koření
- 1 vrchovatá lžička drceného kmínu
- 1/2 lžičky sušeného česneku
- 1/2 lžičky majoránky
- 1 středně velká brambora
Postup Sójový guláš s vepřovým masem
Postup přípravy receptu
-
Příprava sojových kostek: V menším hrnci přivedeme k varu cca 1/2 litru vody, vhodíme kostku masoxu a sojové kostky, vaříme pod pokličkou cca 15-20 minut.
Pak odklopíme, za občasného zamíchání necháme vodu úplně vyvařit a mírně orestujeme. (Ideálně necháme do druhého dne vychladnout, poté můžeme zpracovat na jakékoli jídlo se sojovým masem).
Na oleji osmahneme na drobno nakrájenou cibulku (do skorohněda), přidáme na menší kousky nakrájené vepřové a ještě cca 2 minutky orestujeme spolu. Zaprášíme 2 vrchovatými lžicemi hladké mouky, promícháme, přidáme veškeré další koření a znovu promícháme.
Zalijeme cca 1-1,5 l horké vody a přihodíme zbývající 2 masoxy a 2 lžíce kečupu. Chviličku povaříme, nastrouháme bramboru (případně pokud máme naškrábeme uvařenou).
Pokud chceme guláše větší množství, přilijeme ještě vodu a dohustíme hladkou moukou a necháme pod pokličkou vařit minimálně 20 minut (aby se rozvařila brambora i mouka, kdo nemá rád kousky cibule, může vařit i déle).
Když jsme se stavem spokojeni, přihodíme připravené sojové kostky, vaříme dalších 5-10 minut a je hotovo, příloha je na každém:o)