Sójové kostky s omáčkou z kořenové zeleniny recept
Top Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny na recept
- 25 g sojového masa
- 1 cibule –(asi 50 g)
- 1 lžíce olivového oleje
- 60 g mrkve
- 50 g celeru
- 30 g kořenové petržele
- 1 stroužek česneku
- 2 lžíce mléka nebo sojové smetany
- 170 ml zeleninového bujónu nebo vody
- Citron
- Tymián
- Sůl
Postup Sójové kostky s omáčkou z kořenové zeleniny
Postup přípravy receptu
-
Sojové maso vaříme asi 20 minut v osolené vodě. Poté scedíme a vymačkáme.
Cibuli a kořenovou zeleninu nakrájíme na drobné kostky. V kastrolu rozehřejeme olej a cibuli necháme zesklovatět. Přidáme kořenovou zeleninu a asi dvě minuty promícháváme. Přimícháme nadrobno nasekaný česnek, špetku tymiánu, sůl a vývar. Přiklopíme a uvaříme doměkka.
Odstavíme z ohně, lehce zakápneme citronem. Omáčku rozmixujeme dohladka a zjemníme mlékem. Do hrnce přidáme maso a prohřejeme.
Příloha: rýže natural nebo celozrnná rýže.