Sojové boby s listovým špenátem a žampiony recept
Top Recepty, LuštěninySuroviny na recept
- 200 g sojových bobů v suchém stavu
- 200 g mražených špenátových listů
- 1 konzerva sterilovaných žampionů (200 g čisté váhy)
- 1 cibule
- olej
- sůl
- pepř
- varianta 1 –
- rostlinná šlehačka
- varianta 2 –
- miso pasta
Postup Sojové boby s listovým špenátem a žampiony
Postup přípravy receptu
-
Sojové boby přes noc namočíme a druhý den uvaříme v čerstvé vodě doměkka (v obyčejném hrnci to trvá asi hodinu a půl, v tlakovém 40 min).
Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme zcezené žampiony a pokrájený špenát a podusíme pod pokličkou asi 5 minut.
Poté přidáme uvařené sojové boby, osolíme, opepříme a společně ještě 5 minut dusíme. Na závěr zjemníme rostlinnou smetanou a podle potřeby dochutíme. Případně místo smetany vmícháme asi 3 lžíce miso pasty rozmíchané ve 100 ml teplé (ne vroucí) vody. Po přidání miso pasty už nevaříme, abychom nezničili cenné enzymy. Podáváme s rýží. Zkoušela jsem obě varianty. Varianta se smetanou je jemná, varianta s miso pastou je výraznější a mně osobně asi chutnala víc.