Sojové boby s listovým špenátem a žampiony recept

Top Recepty, Luštěniny

Suroviny na recept

200 g sojových bobů v suchém stavu
200 g mražených špenátových listů
1 konzerva sterilovaných žampionů (200 g čisté váhy)
1 cibule
olej
sůl
pepř
varianta 1 –
rostlinná šlehačka
varianta 2 –
miso pasta

Postup přípravy receptu

  1. Sojové boby přes noc namočíme a druhý den uvaříme v čerstvé vodě doměkka (v obyčejném hrnci to trvá asi hodinu a půl, v tlakovém 40 min).

  2. Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme zcezené žampiony a pokrájený špenát a podusíme pod pokličkou asi 5 minut.

  3. Poté přidáme uvařené sojové boby, osolíme, opepříme a společně ještě 5 minut dusíme. Na závěr zjemníme rostlinnou smetanou a podle potřeby dochutíme. Případně místo smetany vmícháme asi 3 lžíce miso pasty rozmíchané ve 100 ml teplé (ne vroucí) vody. Po přidání miso pasty už nevaříme, abychom nezničili cenné enzymy. Podáváme s rýží. Zkoušela jsem obě varianty. Varianta se smetanou je jemná, varianta s miso pastou je výraznější a mně osobně asi chutnala víc.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!