Šneky s červenou cibulí a medvědím česnekem recept
Top Recepty, Slané pečivoSuroviny na recept
- Těsto:
- 250 ml vody
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 rovné lžičky soli
- 350 g hladké mouky
- 150 g špaldové celozrnné mouky
- 1 lžička cukru
- 20 g droždí
- Náplň:
- 2-3 červené cibule
- 1 malá cuketa
- 100 g libovější anglické slaniny
- svazek medvědího česneku
- sůl
- pepř
- špetka tymiánu
- lžíce oleje
Postup Šneky s červenou cibulí a medvědím česnekem
Postup přípravy receptu
-
Těsto připravíme v domácí pekárně. Do pekárny vložíme suroviny na těsto v uvedeném pořadí a zapneme program na výrobu těsta. Než těsto vykyne, připravíme náplň.
Cibuli nasekáme na jemno, cuketku nakrájíme na tenká čtvrt kolečka, slaninu nakrájíme na maličké kousky a medvědí česnek nasekáme nahrubo. Na pánvi na lžíci rozehřátého oleje zpěníme cibuli, po chvíli přihodíme cuketu a slaninu a vše restujeme, až cibule změkne a začíná zlátnout. Směs lehce osolíme, opepříme, dáme tymián a vypneme. Pak ještě ihned přimícháme česnek.
Vykynuté těsto rozválíme na obdélník, potřeme připravenou náplní a svineme. Z rolády nakrájíme ostrým nožem asi 12 dílků, ty vložíme řeznou stranou na plech vyložený pečícím papírem a necháme ještě asi 20 minut dokynout.
Na dno trouby vložíme malý kastrůlek naplněný vodou a troubu předehřejeme na 200°C. Do rozehřáté trouby dáme péci šneky asi na 20 minut. Pečeme lehce dozlatova.