Směs na tortilu recept
Top Recepty, Drůbeží masoSuroviny na recept
- Zeleninová směs:
- 1 cibule na půlkolečka
- 2 špalíky pórku na proužky
- 2 mrkve na kostičky nebo nudličky
- 2 červené špičaté papriky na půlkolečka
- 1/2 žluté papriky na tlustší nudličky
- 1/2 menší cukety na 1/4 kolečka
- 2 řapíky řapík. celeru odvláknit, nakrájet
- 5 velkých lžic salsy (ve sklen. lahvičce)
- 1 plechovka mexických fazolí s kukuřicí
- 1 menší plechovka kukuřice
- 2 větší rajská na kousky
- 2 lžičky mexického koření
- sůl
- olivový olej
- 2 lžíce kečupu
- ---------------
- 1 balení tortil
- 1 lžíce sójovky
- 3 kuřecí prsa na kostky
- ----------------------
- Na zeleninovou přílohu:
- datlová nebo cherry rajčátka (i keříková nakrájená na čtvrtky)
- salátová oloupaná okurka na kolečka
- červená a žlutá paprika
- natrhaný ledový salát
- jarní cibulku na kolečka
- ---------------------------
- Dip:
- velký 10% jogurt nebo zakysaná smetana
- gervais nebo lučina
- po hrstech nasekané bylinky - pažitka, tymián i s kvítky, petrželka, libeček
- trochu pepře a soli
Postup Směs na tortilu
Postup přípravy receptu
-
Připravíme všechny potřebné suroviny. Nakrájené maso dáme do misky společně s trochou olivového oleje, sójovkou, trochou salsy a 1 lžičkou mex. koření, marinádu zapracujeme do masa a dáme do lednice.
Cibuli zesklovatíme, přidáme zeleninu mimo rajčat a za občasného zamíchání necháme pustit vůni, pak přidáme rajčata, salsu, koření, kečup a opět chvilku restujeme. Pak do směsi vyklopípe obě konzervy, necháme dojít k varu a vypneme.
Zatím, co se zelenina restuje, připravíme hlubší pánev a rozpálíme trošku oleje. Tam pak přesuneme maso i s marinádou a zprudka opečeme ze všech stran. Smícháme se zeleninovou směsí.
Na dip smícháme všechny ingredience. Servírujeme podle obrázku. Malé tortily necháme nepřehnuté, velké můžeme přehnout na půl.