Smažené kuřecí zamotance recept
Top Recepty, Drůbeží masoSuroviny na recept
- cca 250 g moravského uzeného (nařezaného na tenké plátky)
- cca 300-350 g kuřecích prsou
- 1 lžíce provensálského koření
- 2 mrkve
- několik lístků pažitky
- zelená cibulka
- sůl
- 1 - 2 vejce
- hladlá mouka
- strouhanka na trojbal
- tuk na smažení
- Na pažitkový přeliv:
- mrkev -(vývar)
- 1/2 kostky masoxu nebo hovězího bujónu
- pažitka
- 4 - 5 lžic smetany 33%
- 1 lžíce hl. mouky
- sůl
Postup Smažené kuřecí zamotance
Postup přípravy receptu
-
V asi 2-3 dl vody s Masoxem uvaříme do poloměkka mrkve. Na podložku rozprostřeme tenký plátek (1-2) moravského uzeného, na něj položíme přes fólii rozklepaný plátek z kuřecích prs, posypeme provensálským kořením, položíme několik tenkých špalíků z vařené mrkve, několik lístků pažitky a proužek zelené cibulky.
To vše zavineme do rolky a ještě obalíme dalším tenkým plátkem uzeného. Pevně utaženou rolku obalíme v trojobalu jako řízek a smažíme ve vyšší vrstvě tuku.
Mezitím připravíme z vývaru od mrkve s přidáním špetky masoxu nebo hovězího bujónu a nasekané pažitky (povařené se záklechtkou ze smetany a hladké mouky) hustý pažitkový přeliv.
Na talíři zamotance rozřízneme šikmým řezem, aby byla vidět náplň. Maso přelijeme pažitkovým přelivem a podáváme. Příloha - nové brambory sypané zelenou směsí (cibulka, petrželka, pažitka).