Smažené kuřecí zamotance recept

Top Recepty, Drůbeží maso

Suroviny na recept

cca 250 g moravského uzeného (nařezaného na tenké plátky)
cca 300-350 g kuřecích prsou
1 lžíce provensálského koření
2 mrkve
několik lístků pažitky
zelená cibulka
sůl
1 - 2 vejce
hladlá mouka
strouhanka na trojbal
tuk na smažení
Na pažitkový přeliv:
mrkev -(vývar)
1/2 kostky masoxu nebo hovězího bujónu
pažitka
4 - 5 lžic smetany 33%
1 lžíce hl. mouky
sůl

Postup přípravy receptu

  1. V asi 2-3 dl vody s Masoxem uvaříme do poloměkka mrkve. Na podložku rozprostřeme tenký plátek (1-2) moravského uzeného, na něj položíme přes fólii rozklepaný plátek z kuřecích prs, posypeme provensálským kořením, položíme několik tenkých špalíků z vařené mrkve, několik lístků pažitky a proužek zelené cibulky.

  2. To vše zavineme do rolky a ještě obalíme dalším tenkým plátkem uzeného. Pevně utaženou rolku obalíme v trojobalu jako řízek a smažíme ve vyšší vrstvě tuku.

  3. Mezitím připravíme z vývaru od mrkve s přidáním špetky masoxu nebo hovězího bujónu a nasekané pažitky (povařené se záklechtkou ze smetany a hladké mouky) hustý pažitkový přeliv.

  4. Na talíři zamotance rozřízneme šikmým řezem, aby byla vidět náplň. Maso přelijeme pažitkovým přelivem a podáváme. Příloha - nové brambory sypané zelenou směsí (cibulka, petrželka, pažitka).


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!