Šmakedín recept
Top Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny na recept
- 400 g Šmakouna mexico
- 1 větší cibule
- 500 g kysaného zelí
- 3 lžíce mleté papriky
- 800 ml zeleninového vývaru
- 2 lžíce olivového oleje
- 3-4 stroužky česneku
- 1 lžička drceného kmínu
- 3-4 lžíce hrašky
- sůl
- pepř
Postup Šmakedín
Postup přípravy receptu
-
Šmakoun nakrájíme na větší kousky, aby se nám při vaření nerozpadal.
V kastrolu rozpálíme olej, zpěníme na něm nakrájenou cibuli a krátce orestujeme šmakouna. Jakmile nám začne zlátnout, zasypeme paprikou a kmínem, vše promícháme.
Zakysané zelí pokrájíme (není nutné) a spolu s nálevem přidáme do kastrolu.
Zalijeme vývarem, promícháme a necháme 15 minut dusit pod pokličkou.
Nyní už jen zbývá přidat prolisovaný česnek, zahustit hraškou a případně můžete dosladit, pokud nemáte rádi tolik kyselé. A máme hotovo. Můžete podávat s přílohou, ale já ho mám nejraději jen tak samotný.